miercuri, 24 martie 2010

joaca de marti cu grupa a treia

La început, atelierul de creaţie s-a umplut de gărgăriţe. Apoi, lutul a prins glasul păsărilor şi a luat forma petalelor de flori, aripilor de fluturi şi ramurilor de copaci. Isabela a împrietenit un urs panda cu o familie de ţestoase, Georgiana a găsit loc unei păsări în tabloul lui Adi. De la Andra am aflat povestea despre un iepuraş, o pisică şi o pasăre, iar Carina a realizat un minunat nufăr. Mânuţele au creat, ochii au admirat şi noi am încheiat povestea noastră cu promisiunea revederii.












a consemnat Valentina

vineri, 19 martie 2010

Joaca primei grupe

Joaca a inceput intr-o vantoasa zi de marti(16 martie),pe la amiaza,cu speranta in suflet ca primavara nu se mai lasa invinsa....
15 iezi cucuieti si-o....profesoara(ce va asteptati sa spun? :P),au plecat cu gandul sa-si mozoleasca mainile,sa se distreze,sa afle lucruri noi,si sa fie impreuna intr-o zi frumoasa de primavara!
Asa a si fost,cu mii de idei in cap si cu maini dibace,au iesit figurine de poveste,unele mai fantastice decat altele,asa ca noi,greu de descris,placut de privit.
Daca am fost galagiosi?Ca toti iezii,mai neascultatori,mai zapaciti,dar mereu pusi pe joaca...Si ce nu-i prea de tot,e ca mai vrem o data,si inca o data,ca tare frumos a mai fost....

















Rodica(profesor/voluntar)

joi, 18 martie 2010

Cum creste un proiect ....

Mi-am facut un pic de curaj si am inceput sa scriu pe blog. Nu am mai facut asta , sa scriu asa ... liber, ce am eu chef.
Ca la scris proiecte, de ... nu prea merge cu formule relaxate.

Am avut emotii mari, de cand am pus pe hartie, impreuna cu Ana, proiectul. O sa mearga un proiect pe educatie , creativitate, ecologie, patrimoniu, in care voluntarii sa fie "vioara" principala?

Apoi, la prima intalnire cu voluntarii, intr-o seara in care ba ningea, ba ploua si batea vantul, m-am linsitit. Nu a mers totul struna, dar voluntarii s-au aratat interesati (si indulgenti!!)

A doua intalnire cu voluntarii. Desigur, dupa zilele cu soare, iarasi ningea, apoi ploua si batea vantul ...

Arhitectul Raluca Munteanu ne-a tot povestit despre lut, despre case, despre bibelouri (da, da, ati citit bine, bibelourile acelea, care mai kitsch, care mai "artistice", sunt tot din pamant facute). Pana la urma, a trebuit sa fiu nepoliticoasa, sa intrerup discutiile, ca deja trecuse o ora si jumatate si mai aveam si de modelat!
Si cu o cumintenie specifica unor adulti ne-am pus pe modelat lut. Greu, greu ... Calutul meu de lut s-a dovedit un dinozaur cracanat, care, desigur, s-a dezarticulat ... mh ... lasa ca pana-n mai, il dovedesc eu!

A treia intalnire cu voluntarii ... desigur, ger! Ca doar e martie, nu? Dar a fost productiv, o intalnire pentru a stabili cum mediatizam proiectul Joaca de lut. Daca cei de la firmele de publicitate raman in pana de idei, sa le fie clar, noi nu le dam voluntarii nostri decat dupa negocieri strasnice!!

A patra intalnire cu voluntarii ... Vreme minunata!!!!!!!! si totusi, niste nebuni frumosi au venit la MTR si au muncit cinci ore, sambata lor libera, pentru a pune la punct ghidajul pe care-l vor face copiilor prin muzeu si mini lectia de "eco-lut" pe care o vor darui copiilor.

Si a venit si prima zi de lucru cu copiii, dar ii las pe cei trei voluntari sa va povesteasca.
Asa ca Elena, Andrei si Rodica, predau legatura! :)

Raluca Minoiu

luni, 15 martie 2010

Joaca mea prin muzeu

Sâmbătă, 13 martie 2010, ora 14 - vizităm Muzeul Țăranului Român.



Ana este ghidul nostru. Ne povestește despre nașterea muzeului
și despre colecțiile pe care acesta le adăpostește
:





colecții de costume țărănești și țesături din lână,




colecții de ceramică, lemn, mobiler și feronerie,




colecții de artă religioasă și tradiții.




Mi-a plăcut această fereastră verde, cu cruce interioară, care se odihnește pe un soclu. Iată povestea ei (scrisă de Irinia Nicolau): "Am cumpărat această fereastră anul trecut. Casa nouă se terminase şi se desfăcea casa veche. El a fost de acord imediat. Femeia s-a opus multă vreme: cum s-o vând? Toată viaţa am privit lumea de aici."


(foto și text: Armand Câmpeanu)

miercuri, 10 martie 2010

de ce ne place sa modelam?

pai, eu cred ca este un exercitiu minunat atat de indemanare, de manualitate (cum foarte simplu si frumos a spus Monika sambata la atelier) cat si de concentrare, creativitate si chiar al descoperirii unor lumi noi care 'ies' din mainile noastre ..fiind cu toate acestea mereu surprinzatoare!(diana)

luni, 8 martie 2010

De prin Muzeu Adunate/Trăite

Un colţ al Muzeului cu câteva fotografii cu flori în ghivece stă la baza acestui gând. E legat de o bunică, de o casă bătrânească cu pervaze pline cu ghivece cu flori - cele mai multe, muşcate -, de copilărie, joacă şi mult soare.







... de Valentina

vineri, 5 martie 2010

joaca

Joaca de sâmbăta trecută a fost .....în acelaşi timp frumoasă şi frustrantă.

Frumoasă...pentru că ne-am jucat.

Frustrantă...pentru că mi-am dat seama că sunt în conflict cu materia din care sunt plămădită.

Încercările mele de a modela lutul au eşuat într-un Smiley electrocutat şi un pseudo-şoricel :).

Dacă îmi vedeţi „operele” în atelierul muzeului, puteţi să le stricaţi „din greşeală” ;).

Ramona

Fototeca - Joaca de lut (I)








































...prin ochii/obiectivul Valentinei